ΜΙΚΡΟΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ


Ο δερματολόγος - αφροδισιολόγος Φώτης Καραδάκης διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο, με σύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Με αρωγό την άρτια επιστημονική του κατάρτιση και την εμπειρία του, διενεργεί επιτυχώς μικροεπεμβάσεις, στο πλαίσιο της κλασσικής δερματολογίας.

Η υγεία μας είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Ο ιατρός Φώτης Καραδάκης, στη Θεσσαλονίκη, είναι πάντα κοντά σας, πρόθυμος να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε προβλήματα που άπτονται της κλασσικής δερματολογίας, προβαίνοντας σε δερματολογικές μικροεπεμβάσεις. Παράλληλα, μπορεί να σας παράσχει θεραπείες αντιγήρανσης, με τα πιο σύγχρονα καλλυντικά σκευάσματα. Όποιο κι αν είναι το ζητούμενό σας, εμπιστευθείτε το δερματολόγο - αφροδισιολόγο Φώτη Καραδάκη, για την αντιμετώπιση δερματολογικών προβλημάτων, πάσης φύσεως. Μην αμελείτε την υγεία του δέρματός σας!

Μυρμηκίες ή Μυρμηγκιές

Ακίνδυνα δερματικά εξογκώματα. Εμφανίζονται συνήθως στα χέρια και τα πόδια. Οι μυρμηκίες είναι σε κάποιο βαθμό μεταδοτικές(ετερο- και αυτομεταδόσιμες), γι’ αυτό το λόγο καλό είναι να αντιμετωπίζονται άμεσα, με θεραπεία.

Κρυοθεραπεία μυρμηκιών

Κατά τη θεραπεία αυτή εφαρμόζεται υγρό άζωτο σε θερμοκρασία -196 βαθμούς Κελσίου C. Η ψύξη προκαλεί σκάσιμο του δέρματος και έτσι σχηματίζεται μια φουσκάλα γύρω από τη μυρμηκία.

Ο νεκρός ιστός αποπίπτει σε διάστημα μίας εβδομάδας περίπου.

Διαθερμοπηξία μυρμηκίας ή ηλεκτροκαυτηρίαση
Η μέθοδος αυτή καταστρέφει τη μυρμηκία με χρήση ηλεκτρισμού, κατόπιν τοπικής αναισθησίας με διάλυμα ξυλοκαΐνης.

Κονδυλώματα

Τα κονδυλώματα θεραπεύονται και η κρυοθεραπεία είναι μια από τις κλασσικές θεραπείες που τα καταστρέφει. Συγκεκριμένα, οι δερματικές αλλοιώσεις καταστρέφονται με υγρό οξείδιο ή πρωτοξείδιο αζώτου, το οποίο ο ιατρός ψεκάζει στην προβληματική περιοχή. Η ψύξη και απόψυξη των κυττάρων δρα τοξικά γι’ αυτά, με αποτέλεσμα να νεκρώνει και να εξοντώνει τα κονδυλώματα.

Ο καυτηριασμός κονδυλωμάτων ή διαθερμοπηξία καυτηριάζει τα κονδυλώματα με ηλεκτρικό ρεύμα.Οι δερματικές βλάβες καταστρέφονται άμεσα και αποτελεσματικά.

Για τη διαθερμοπηξία απαιτείται εφαρμογή τοπικής αναισθησίας. 

 

Διαθερμοπηξία και Κρυοπηξία Καλοήθων Ογκιδίων δέρματος

Ακροχορδώνες(κρεατοελιές), θηλώματα,χηλοειδή κ.ά. 

Botox (Βοτουλινική τοξίνη)

Το botox είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος που εφαρμόζεται για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης στο πρόσωπο.

Η δράση της τοξίνης προκαλεί χαλάρωση και μείωση της κινητικότητας των μυών του προσώπου που ευθύνονται για τις ρυτίδες έκφρασης (οι ρυτίδες του μετώπου, οι ρυτίδες στο μεσόφρυο, οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια).

Η θεραπεία με botox είναι μια ανώδυνη διαδικασία σχετικά γρήγορη. Μειώνει τις ρυτίδες στο πρόσωπο, χωρίς να αλλοιώνει τη φυσική όψη / εκφραστικότητα του ατόμου. 

Υαλουρονικό

Είναι ένα υλικό γεμίσματος των ρυτίδων και των χειλιών.

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα χάνει υαλουρονικό, αρχίζει να γίνεται ξηρό και μειώνεται ο όγκος του.

Το υαλουρονικό αναζωογονεί, μειώνει ή απαλύνει τις ρυτίδες και τις πτυχώσεις.

Εφαρμόζεται στις ρυτίδες των χειλιών γύρω από το στόμα, στις ρινοπαρειακές αύλακες, στις ρυτίδες κάτω από τα μάτια και στα ζυγωματικά.